Invasiv Hudvård

PRF och Biofiller

BioFillers


En ny teknik utvecklades med dessa blodbiprodukter. Plasman värms upp för att skapa denaturerat serumalbumin och blandas med naturliga tillväxtfaktorer från blodet. Detta i sin tur skapar ett biologiskt fyllmedel eller ”BioFiller” som härstammar helt från helblod, med utökade resorptionsegenskaper som gör att materialet kan hålla i upp till 6 månader.

Vampyrbehandling (PRP/PRF)

Din kropp har förmågan att regenereras och behandla vävnad i alla delar av huden. Stamcellerna gör det varje dag under ditt liv. PRF-stamcellsföryngringsterapi, känd som självföryngringsbehandling, är en ledande behandling som utnyttjar healingskraften av blodplättar och tillväxtfaktorer i ditt eget blod för att stimulera stamcellsresponsen.I-PRF är en förkortning för termen ”blodplättsberikad fibrin”. Det är 2a generationen av den gamla välkända behandlingen PRP. PRF är känt över hela världen och har ett brett utbud av indikationer, inklusive dermatologi, kosmetika, tandvård, ortopedi och andra medicinska grenar. Den kallas även Vampyrbehandling.I-PRF (Injicerbar blodplättrik Rich Fibrin) är en ny fibrinogenrik blodplättinnehållande metod för användning i flytande form för att underlätta appliceringen av ämnen.

I-PRF erhålls genom centrifugering av kundens blod i rören utan några tillsatser. Den resulterande beredningen är således 100% naturlig och kan tryggt användas i huden. Den representerar revolutionerande regenerering och hudregenereringsprocess vid hjälp av stamceller och tillväxtfaktorer som tas från eget blod. Vårt blod innehåller särskilda tillväxtfaktorer som stimulerar proliferation av fibroblaster och keratinocyter, som deltar i produktionen av kollagen och keratin, och spelar en viktig roll i omsättningen av skadade celler och bildandet av nya blodkärl och leder därmed till produktion av en ny vävnad.Behandlingen upprepas 3–4 ggr under en 2 månaders period. Efter enbart en behandling kan man märka upp till 30% förbättring. Det rekommenderas då att behandlingen upprepas en gång per år eller efter behov.

Kristina Budin, Leg. sjuksköterska tar blodet inför en hudföryngrande behandling med PRF på LaDerma Kliniken

Kontakta kliniken för ytterligare råd eller boka en tid för en konsultation.

Indikationer

Etrebelle - Foryngring: rynkor - La Derma
Reducering av rynkor
Etrebelle - Stora porer - La Derma
Stora porer
Etrebelle - Volymåterställning - La Derma
VOLYM ÅTERSTÄLLNING
Etrebelle - Bristningar - La Derma
Bristningar
Hår - LaDerma
Hår
Dekolletage - LaDerma
ansikte, hals och dekolletage

Hur fungerar behandlingen

Före behandlingen kommer behandlaren att ta 10 till 20 ml av ditt blod via en kanyl. Den smärta du eventuellt känna är minimal, samma som vid en klassisk blodprovstagning. Därefter kommer behandlaren att separera plasman från andra komponenter i ditt blod vid användning av en höghastighetscentrifug.

Behandlingen utförs snabbt och enkelt. PRF appliceras under huden med hjälp av injektioner eller microneedling, det är behandlaren som avgör appliceringsmetoden. Resultaten är synliga några dagar efter behandlingen, medan den fulla effekten förväntas under de kommande månaderna på grund av processen att skapa nytt kollagen och elastin. Under denna period återupplivas huden, blir mjukare, mer elastisk och synligt regenererad.

Att tänka på efter behandlingen

Efter proceduren är det möjligt att se rodnad, svullnad och känna minimal smärta i det behandlade området, vilket vanligtvis försvinner inom några timmar till 1 dag, beroende av appliceringsmetoden. De flesta kunder återgår till sin normala aktivitet omedelbart efter behandlingen.

Inom några veckor efter behandlingen syns en allmän förbättring av hudens fukt, struktur och ton. Efter tre till sex veckor börjar utvecklingen av ny kollagen och nya blodkärl, och under de kommande tre till sex månaderna försvinner synbart linjer. Den fulla effekten av behandlingen kan ta upp till två år, beroende på personen men resultatet är långvarigt och värt att vänta på.

Säkerhet

PRF är en enkel och säker behandling. Eftersom PRF extraheras från ditt blod finns det ingen möjlighet att överföra sjukdom, utlösa allergier eller immunologiska reaktioner.

PRP-behandling tillämpas inte vid trombocytdysfunktion, kritisk trombocytopeni, hemodynamisk instabilitet, autoimmuna sjukdomar, akuta och kroniska sjukdomar, graviditet, kronisk leversjukdom och antikoagulant terapi.

Kombination med andra behandlingar:
Behandlingen kan kombineras med bl.a. fillers och trådlyft för en optimal ansiktslyft.