Invasiv Hudvård

Carboxytherapy

Carboxytherapy används som behandling mot slapp hud, hudbristningar, celluliter och fettdepåer och visar mycket goda resultat mot mörka ringar under ögon.

Studier har visat att Carboxytherapy förbättrar hudens elasticitet, förbättrar cirkulationen, stimulerar reparation av kollagen, minskar uppkomsten av fina linjer och rynkor, samt ökar fettförbränningen.
Behandlingen kallas även “mirakelgasen”.

Monika Ristic, hud- och spaterapeuten använder Carboxy för att stimulerar bildning av ny kollagen I huden på kroppen

Kontakta kliniken för ytterligare råd eller boka en tid för en konsultation.

Indikationer

Avlägsnande av celluliter - LaDerma
Celluliter på rumpan, låren, och magen

Etrebelle - Bristningar - La Derma
Hudbristningar på rumpan, låren, magen och brösten

Etrebelle - Bristningar - La Derma
Lokala fettansamlingar t ex vid knän, love handles och gäddhäng

Ojämn käklinje - LaDerma
Hudåtstramning vid t ex hamsterpåsar, dubbelhaka och slapp hals
mörka ringar under ögon - La Derma
Påsar och mörka ringar under ögonen
Atrofiskt ärr - La Derma
Årr och akneärr

Snabbt: varje behandling tar endast ca 15-30 minuter. Vi rekommenderar 6-10 behandlingar med en veckas mellanrum för bästa resultat.
Skonsamt: orsakar inget större obehag, ingen återhämtningstid och utan bieffekter.
Kan behandla områden som ingen annan behandlingsmaskin kan.
Extremt prisvärt!

När vi åldras, blir kapillärerna vilande och därmed tillförs det mindre syre till området och cellförnyelsen avtar. I kombination med yttre påfrestningar hämmas cellernas förmåga att förnya sig och fungera tillfredställande. Huden förlorar långsamt sin elasticitet och sitt kollagen.

Vid 30 års ålder har syrenivåerna i huden gått ned med 25% och med hela 50% vid 40 år. Så snabbt går det!

Kroppen får naturligtvis sitt syre genom grundläggande andning, men faktorer som föroreningar minskar syrehalterna ytterligare.

Kroppen kommer först att transportera syre till viktiga organ och slutligen gå till huden. När huden inte får tillräckligt med syre accelererar åldrandet och kan ge olika hudproblem.

Ökad halt av koldioxid i vävnaderna är i vanliga fall tecken på dålig syresättning. Genom att injicera en liten mängd koldioxid "lurar" vi kroppen att tro att där är en syrebrist vilket resulterar i ökad syresättning.

Syre och näringsämnen ökar till det behandlade området och förbättrar cirkulationen avsevärt, vilket ger cellrestaurering. Den ökade syrehalten förbättrar även vätskeretention eller ödem i området. Det blir en dermal effekt som reducerar fina linjer, rynkor och hudbristningar, stimulerar det ökade blodflödet, produktionen av kollagen, vilket kommer att mjuka upp fina rynkor och minska mörka ringar under ögonen.

Kollagen stimuleras långsiktigt med mer regelbundenhet, vilket leder till en åtstramande effekt.

Slapp hud och hängiga käkar och halsar förbättras avsevärt. För fettreducering av t.ex. dubbelhaka, slussas gas i större volymer djupt ner i fett som sedan bryts upp och stimulerar nya blodkärl och föryngring av huden.

Varje behandling tar endast ca 15-30 minuter. Vi rekommenderar 6-10 behandlingar med en veckas mellanrum för bästa resultat.
Behandlingen örsakar inget större obehag, ingen återhämtningstid och ingen bieffekter. Kan behandla områden som ingen annan behandlingsmaskin kan.
Extremt prisvärt!

Det finns en liten risk för blåmärken vid Carboxytherapy. Vanligtvis kan ögonlocken behandlas utan att lämna några märken, vilket gör det till en bekymmersfri behandling. Det finns inga kända risker med Carboxytherapy. Koldioxidinjektion har använts på ett säkert sätt i åratal för att underlätta operationer i bl.a. buken.

Man kan med fördel kombinera carboxytherapy med mesoterapi, skinboosters, fettfrysning och maderoterapi, beroende på behandlings indikation.