Hälsa

Vitamindropp

Hitta en ny balans med Vitamindropp

För att kroppen ska fungera optimalt behövs en balans mellan näringsämnena. Vitaminer, mineraler och aminosyror är livsviktiga för oss och när du drabbas av brister eller obalans mellan de olika ämnena kan du känna dig trött, hängig och orkeslös. En balanserad kost gör mycket för välbefinnandet och balansen i kroppen, men för att komplettera är intravenöst vitamindropp ett självklart val. Genom vitamindropp får kroppen tillgång till de näringsämnen som behövs för att bevara och bygga upp sig själv på cellnivå. Efter en behandling känner sig många piggare och mer energifyllda. Dessutom fylls vätskedepåerna i kroppen på och du blir snabbare återställd efter exempelvis tuffa träningspass, långa flygresor eller stressiga perioder på jobbet.

Boosta kroppen med vitaminer

Vitaminer och mineraler är kroppens byggstenar. De behövs för att cellerna ska kunna fungera som de ska. Exempelvis behövs vitamin C för att bygga upp kroppens ben- och broskvävnad, samtidigt som den främjar upptaget av järn från kosten. C-vitamin är också en av våra viktigaste antioxidanter som ser till så att cellerna fungerar optimalt. Vitamin B är en annan viktig komponent i vårt vitamindropp. B-vitaminer har många olika funktioner i kroppen – bland annat stimulerar de ämnesomsättningen, celldelningen och ser till så att immunförsvaret fungerar bra.

Aminosyror behövs för att kroppen ska kunna bygga muskler och att immunförsvaret ska hålla sig på topp. Många aminosyror bildar kroppen själv, men vissa behöver du få i dig utifrån genom exempelvis kost eller infusion. Kroppen kan inte själv lagra aminosyror utan lagret måste ständigt fyllas på. Här kan IV terapi hjälpa till att boosta nivåerna!

Elektrolyter är viktiga för vätskebalansen i kroppen. Elektrolyter är egentligen salter som magnesium, kalium och natrium. De här mineralerna behövs för att förbättra vätskeupptaget och är speciellt viktiga för dig som tränar hårt eller reser mycket. Det beror på att du då gör av med mycket vätska. Att bara dricka vatten kan ibland inte vara tillräckligt och då kan vår IV terapi bidra till en bättre vätskebalans. Testa exempelvis dropp med vitaminer och elektrolyter efter att du har varit på en längre resa. Många upplever att de får minskad jetlag och snabbare återhämtning. Många använder också intravenöst vitamindropp inför en större tävling eller efter uthållighetsträning eller lopp som en del i återhämtningen.

Kristina Budin, leg. sjuksköterska förberedar klienten inför behandlingen med Vitamindropp på laDerma Kliniken

Kontakta kliniken för ytterligare råd eller boka en tid för en konsultation.

Indikationer

Hud - LaDerma
Hud
Hår - LaDerma
Hår
Tänder - LaDerma
Tänder
Immunitet - LaDerma
Immunitet

Innehåll

Retinol (A-vitamin) Kolekalciferol ( D3-vitamin) E-vitamin K1-vitamin C-vitamin B1-vitamin B2-vitamin B6-vitamin B12-vitamin B9-vitamin B5-vitamin B7-vitamin B3-vitamin.

Att tänka på innan behandlingen

Alla måste, före behandling, fylla i en hälsodeklaration med frågor rörande medicinsk historik, eventuell medicinering och evt. allergier. Sjuksköterskan går igenom hälsodeklarationen före behandlingen. En konsultation behövs minst 48h innan behandlingen

Kombination med andra behandlingar

Vitamindropp kan kombineras med alla behandlingar på LaDerma kliniken.