Invasiv Hudvård

Etrebelle – kollagenstimulator

För dig som vill se ut som du fast 10 år yngre!
Etrebelle är en kombinerad kollagenstimulator och hybrid filler som består av biologiskt nedbrytbart PLA och en non-cross-linked hyaluronsyra. Det är en typ av filler som bygger upp kollagen snarare än att ge en omedelbar volymökning som vanliga HA fillers.

Till skillnad från andra PLA baserade produkter som t.ex. Sculptra, innehåller Etrebelle även hyaluronsyra som binder fukt och stabiliserar huden under tiden som nytt kollagen bildas (PLA). Den kollagenstimulerande effekten av PLA är en långsam process som pågår under flera månader. Men du får ett resultat som är ditt eget och håller i flera år.

Sculptra har PLLA som enda ingrediens. Etrebelle innehåller PLA och HA för att tillföra fukt och ge en omedelbar volym under tiden som nytt kollagen bildas i takt med att HA försvinner.

Etrebelle filler - La Derma

Säkerhet

Materialet är biologiskt nedbrytbart och biokompatibelt, PLA är säkert och FDA godkänt material.

Kristina Budin, Leg. sjuksköterska utför en konsultation ang. kollagenstimulerande behandling med Etrebelle - LaDerma
Kontakta kliniken för ytterligare råd eller boka en tid för en konsultation.

Indikationer

Etrebelle - Foryngring: rynkor - La Derma
Föryngring rynkor
Dekolletage - LaDerma
Dekolletage
Etrebelle - Atrofiskt ärr - La Derma
Hals
Etrebelle - Volymåterställning - La Derma
Ansikte

Mekanism bakom behandlingen

Fysisk support
Direkt efter injektion kommer Etrebelle skapa volym genom hyaluronsyran. Under tiden hindrar PLA-mikropartiklarna effektivt hyaluronsyran från att migrera.
Återuppbyggande
Efter 1 månad, medan hyaluronsyran sakta bryts ner börjar PLA mikropartiklarna stimulera produktionen av nytt kollagen vilket leder till förbättrad elasticitet i huden.
Underhåll
Efter 6 månader har Etrebelle gradvis brutits ner och ersatts av nybildade kollagenfibrer som återskapat en helt naturlig volym och som kan förväntas bestå under flera år.
Kombination med andra behandlingar:
Etrebelle kan med fördel kombineras med PRF behandlingen vid behov.

Att tänka på efter behandlingen

Nästan alla kan återgå till sina dagliga aktiviteter direkt. Efter behandlingen kan du som kund uppleva rodnad, mindre svullnad, blåmärken och milt obehag som försvinner normalt inom en till två dygn. Ett par dagar efter behandlingen ska du undvika bastu, fysisk träning och poolbad.
Det är viktigt att du masserar det behandlade området i fem minuter x fem gånger dagligen då det efter en månad börjar nybildas collagen runt PLA partiklarna och du kan gradvis se förbättringen. Du ser dock