Invasiv Hudvård

Muskelavslappnande

Muskelavslapnande behandling kännetecknas av att vara lämplig för rynkor som orsakas av muskelsammandragning.

Det är en injektionsbehandling som blockerar den nervsignal som gör att en muskel dras samman. Resultatet är att linjer och rynkor som skapats av att du till exempel kisat mot solen eller rynkat pannan, mjukas upp och blir mindre synliga.

Behandling med muskelavslapnande medel tar oftas mindre än 10 minuter och du kommer att se effekten av den extremt aktiva och populära behandlingen under de nästkommande 3-6 månaderna.
På LaDerma anpassar vi behandlingen efter ditt ansikte och behov. Det är viktigt för oss att resultatet ger dig både ett levande och yngre utseende, medan du behåller dina naturliga ansiktsuttryck.

Muskelavslappnande (botox) - LaDerma

Kontakta kliniken för ytterligare råd eller boka en tid för en konsultation.

Indikationer

Etrebelle - Foryngring: rynkor - La Derma
Föryngring rynkor
Etrebelle - Stora porer - La Derma
ansikte
Etrebelle - Foryngring: rynkor - La Derma
Hals
Hur fungerar behandlingen

Muskelavslapnande behandling utförs genom att vår sjuksköterska med en mycket fin nål injicerer små mängder av toxin i de fina ansiktsmusklerna. Effekten sker långsamt och börjar ses efter 3-8 dagar och kommer sedan långsamt börja avta efter 3-6 månader. Behandlingen kan sedan upprepas. Om effekten inte är tillräcklig eller om det finns olämplig asymmetri, kan man göra en ”touch up” efter 14 dagar.

Att tänka på efter behandlingen

Efter behandling med toxin är det viktigt att inte massera eller trycka på det behandlade området de första 4 timmarna, så att ämnet inte sprids till andra muskler än de som är avsedda.

Biverkningar

Genom behandling med toxin kan det uppstå mindre övergående rodnad, svullnad, blåmärke och klåda i förhållande till injektionerna. Andra biverkningar är sällsynta. Några upplever huvudvärk första par dagar och mycket sällan är sett korta, lätta influensaliknande symptom. Allvarliga allergiska reaktioner ses i ytterst sällsynta fall. Det finns inga långsiktiga biverkningar.

Försiktighetsåtgärder

Behandling ges inte till gravida, ammande, vid känd allergi mot ingredienser i lösningen (botulinumtoxin, mänskliga albumet, laktos, natrium Succinat) eller om du har vissa sällsynta neuromuskulära sjukdomar (t.ex. Myasteni, Eaton Lambert sjukdom). Om du äter medicin av typen aminoglykosider, penicillamin, kinin eller kalciumblockerare kan effekterna av Botox förstärkas.

Effekt av behandlingen

Oftast får man en bra och tydlig minskning av de dynamiska linjerna. Effekterna kan variera från person till person. Några måste ha större mängder toxin än andra för att uppnå full effekt. Det finns också några människor som inte är mottagliga för behandling, förmodligen p.g.a. att de har antikroppar som neutraliserar den toxinets effekt.

Kombination med andra behandlingar:
Toxin kan kombineras i samma seansen med fillers, skinboosters, microbotox och trådlyft. Om man vill göra en klassisk ansiktsbehandling eller hydrafacial t.ex, toxin ska utföras som sist.