Invasiv Hudvård

Microneedling

Microneedling är en behandling som innebär att man använder ett verktyg (microneedling penna) med 6-12 supersmå nålar i själva spetsen som kan anpassas av din professionella behandlare mellan 0,5 och 2,5 millimeter. 0,5 millimeter är den minsta längden som tränger in i stratumhinnan, eller det ytliga skiktet på huden.

Microneedling fungerar som kollagen induktionsterapi. Behandlingen skapar mikropunkturer (små hål) från nålarna i huden. Din kropp behandlar ett litet sår på samma sätt som ett stort sår, och skickar fibroblaster för att skapa mer kollagen i det drabbade området.

Vi lurar i grunden din hud i att tro att den har skadats, men som ett resultat förstärker vi huden och förbättrar texturen med denna proceduren. Behandlingen börjar med att först rengöra ansiktet, sedan appliceras ett tillväxtfaktor-serum genom en spruta överallt på huden. Behandlaren kommer att slussa in serumet med verktyget (pennan), applicera ett annat lager serum och sedan använda en mask över toppen för att försegla allting. Tänk på att detta inte är samma procedur som en ”vampyr ansikts”, som använder tillväxtfaktor från ditt eget blod , och rekommenderas för mycket avancerade tecken på åldrande.

Behandlingen uppreppas vanligt 4-6 gånger med 1 månads intervall.

Kontakta kliniken för ytterligare råd eller boka en tid för en konsultation.

Indikationer

Etrebelle - Foryngring: rynkor - La Derma
Åldrande hud
Etrebelle - Foryngring: rynkor - La Derma
Rynkor
Stora porer - La Derma
Stora porer
Atrofiskt ärr - La Derma
Akne
Etrebelle - Bristningar - La Derma
Bristningar
Hudinflammationer - LaDerma
Solskadad hud
Att tänka på efter behandlingen

Du måste undvika smink resten av dagen. Aktiva produkter som t.ex. retinol rekommenderas inte de nästkommande dagarna. Du kan använda dina krämer och din vanliga makeup-procedur dagen efter. Det är viktigt att använda SPF 30-50 under hela behandlingsperioden.

Kombination med andra behandlingar

För att optimera behandlingen kan man förbehandlas med kemiska peels.