Hudvård

Vaxning

Vaxning är en effektiv hårborttagningsmetod där du snabbt och smidigt blir hårfri…

Vad är vaxning?

Vaxning är en snabb, enkel och väldigt effektiv hårborttagningsmetod eftersom man rycker håret från roten och huden håller sig slät i 2-6 veckor ( beroende på hårets växtfas och område). Vid vaxning minskar hårväxt och blir håret oftast glesare och glesare efter varje behandling. 

Hur lång måste håret vara?

Håret bör ha en läng på ca 4-5 mm för bästa resultat.

Tänk på att alla dina hår växer i 2 olika växtfaser och har man då rakat sig under en längre period så kan det vara så att det krävs 2 vax tillfällen innan man är i fas och får får ett lent resultat.

Gör det ont?

Både ja och nej. Det känns olika för alla men första gången kan det kännas lite mer speciellt brasiliansk vaxning. Det beror på att hårsäckarna är lite hårda och själva hårstråna är grova och att alla hårstrån rycks bort samtidigt. Andra gångerna är vaxning mindre smärtsam för att nybildade hårsäckarna mjuknar.

Monika Ristic, Hud-och Spaterapeut utför Vaxning på laDerma Kliniken

Kontakta kliniken för ytterligare råd eller boka en tid för en konsultation.

Indikationer

Ansikte - LaDerma
Ansikte
Kropp - LaDerma
Kropp
Etrebelle - Foryngring: rynkor - La Derma
Ben
Bikinizon - LaDerma
Bikinizon

Att tänka på innan och efter

Råka inte bort håret 3-4 veckor innan vaxningen. Området som du ska vaxa ska vara rengjort och fritt från olja/ lotion/ kräm. Vaxar man ben eller armar kan det vara bra att göra en peeling 1-2 dagar innan behandlingen. Undvik solning strax innan och en vecka efter, efteråt kan du skydda använda solskyddsfaktor. Undvik dusch samt bastu i 12 timmar efter vaxningen.

Det tar 24 timmar för hårsäckarna att stänga sig helt igen efter vaxningen så under den tiden ska man undvika träning, klorerande bad och bastu eftersom svett, värme (ifrån bastu) och vatten kan irritera huden och leda till infektioner.