Plasmalift fibroblast


Ögonlocklyftning utan kirurgi!

Fibroblast laserbehandling är en fantastisk ny och revolutionerande behandling för dig som t.ex. vill reducera hängiga ögonlock utan plastikkirurgi. Lasern huden att dra ihop sig och när huden läkt efter behandling så har du fått en ungdomligare look.

Fibroblast laserbehandlingens funktionella principer: Fibroblast-handstycket producerar vid sin spets en liten, så kallad, plasmablixt. Denna blixt går från spetsen till huden där den avdunstar ytligt i en liten mikromillimeter stor punkt. Denna ytliga punkt minimerar huden omedelbart. Ytterligare punkter placeras och genererar ytterligare minskning av området. Där utvecklas ingen form av ström eller värme på huden, själva elektroden blir inte heller varm. Efter behandlingen bildas små bruna torra prickar på huden, som är intorkad hud. Dessa kommer att försvinna efter ca 5–7 dagar. 1–2 dagar efter behandlingen kan en svullnad förekomma. En lätt rodnad framträder som kan vara i upp till 4 veckor.

Vad mer kan man behandla med Fibroblast
- Ögonlocks åtstramning (övre och undre)
- Utjämning av rynkor på överläppen (rökrynkor)
- Arga rynkan (mellan ögonbrynen)
- Nasolabiala vecken
- Halsen
- Akneärr
- Bristningar

Fakta i korthet
- Behandlingstid 1,5–2 timmar
- Hållbarhet upp till 2 år
- Smärta = Måttlig till låg
- Risker = Inga kända vid korrekt eftervård
Plasmalift, ögonlocklyftning utan kirurgi


Hur går behandlingen till

- Behandlingen börjar med applicering av en bedövningskräm på det område som ska behandlas. Denna ska ligga på ca 60 min.
- Fibroblast-handstycket används för att skapa små punkter i ett visst mönster för att utlösa en åtstramnings-reaktion.
- Behandlingen resulterar i bildning av små torra punkter, där skorporna bildas som sitter kvar i 5–7 dagar för att sedan falla av.
- Lätt rodnad är synlig upp till 2–4 veckor. Ingen blödning förväntas.

Hur bör du förbereda dig för behandlingen

Du bokar en konsultationstid, där går vi igenom hur allt går till; om du tar några mediciner eller nyligen har ätit antibiotika, blodförtunnande medicin, aknemedicin o.s.v. Vi behöver också veta om du nyligen har opererats eller har utfört någon annan estetisk behandling, samt om du ofta lider av herpes eller infektioner. Vid färska sår i ansiktet kan ingen Fibroblastbehandling utföras.

Före och efter Fibroblast/Plasmabehandling

Före behandling

Huden måste vara helt frisk för att kunna behandlas. Hud med aktiv psoriasis, eksem eller herpes i området får ej behandlas. Huden får inte vara solbränd. Undvik direkt solsken (sola ej) 48 timmar före behandling. Begränsa ditt intag av koffein, smärtstillande medel samt kryddstark mat minst 24 timmar innan behandling. Intag ej heller fiskolja under de föregående 48 timmarna innan behandling.
 

Plasmalift ögonlocklyftning utan kirurgi
Efter behandling
Direkt efter behandlingen, har man små skorpor som täcks med en speciell kräm efter desinficering. Det behandlade området kommer säkert att klia. Detta är bra, då det är en del i läkningsprocessen. Däremot får du INTE klia, pilla eller klösa på prickarna. Detta kan ge ärr och inflammation. Vi rekommenderar att du halvsitter upp och sover de 2 första nätterna, för att minska svullnad. Det kommer att uppstå olika grader av svullnad under 4–5 dagar, speciellt om du har behandlat ögonen. Detta är inte farligt. Man kan ta en antihistamintablett (allergitablett) för att minska svullnaden, och även lägga på is (med t.ex. en kökshandduk runt) i ca 20 minuter och med 2 timmars mellanrum. Det behandlade området kommer säkert att klia. Detta är bra, då det är en del i läkningsprocessen. Däremot får du INTE klia, pilla eller klösa på prickarna. Detta kan ge ärr och inflammation.

Två gånger dagligen, på morgonen och på kvällen, rengör du noggrant området med en rekommenderad desinficeringsspray eller med kokat kallt vatten och baddar försiktigt med en ren, luddfri trasa och låter huden självtorka. Applicera sedan den krämen som du har fått med dig hem. Efter skorporna har trillat av (5: e till 8: e dag), kommer en ny och rosa hud att framträda. Denna huden måste skyddas från direkt solljus med hög solskyddsfaktor, SPF 50, under åtminstone 3 månader samt använda solglasögon om du har behandlat ögonlocken. Utsätter du den nya huden för sol kan det uppstå pigmentfläckar. Simning och bastu är tillåten när alla skorpor har trillat av och såren har läkt helt. Efterbehandlingen är väldig viktig och måste följas för att undvika komplikationer. Eftersom rökare har ett långsammare blodflöde, tar läkningsprocessen oftast längre tid varför vi rekommenderar att du slutar att röka innan behandlingen. Observera att när skorporna försvinner så kan rodnaden finnas kvar runt området de följande veckorna/månaderna. Det tar vanligtvis 2–4 veckor (sällan längre) tills huden har uppnått sin normala färg igen.

Resultatet på behandlingen är mycket individuellt och det kan i vissa fall behövas fler behandlingar.

Biverkningar
Sammantaget är Fibroblast en särskilt låg komplikations- och vävnadsförstärkande behandling. Utslag i huden kan uppkomma efter några veckor men är sällsynta. Det är väldigt viktigt under de här månaderna att undvika solen samt solarium. Användning av högt solskydd är ett måste, förslagsvis SPF 50. Det har sällan rapporterats om överkänslighet, allergiska reaktioner mot lokalbedövning, läkningsproblem, hudinfektioner, ärrbildning, lätt svullnad, rodnad, stickningar, förekomst av herpes simplex (blödning) eller depigmentering (blekning) av huden. Om en av dessa oönskade biverkningar inträffar, kan det vanligtvis korrigeras under en efterbehandling. Vänligen meddela oss så snart som tecken på en infektion såsom överdriven rodnad, var, blåsor eller tjock, gul skorpbildning, eller någon annan oönskad eller oväntad biverkning uppträder under efterbehandlingen.
Plasmalift ögonlocklyftning utan kirurgi


Kontakta kliniken för ytterligare råd eller boka en tid för en konsultation.  

Facebook

Upp till 50% rabatt!!

Varje månad har vi en mängd unika och mycket förmånliga erbjudanden på våra behandlingar. Missa inte våra erbjudanden som ger dig upp till 50% rabatt!

Läs mer