Microneedling


VAD ÄR DET?
Microneedling är en behandling som innebär att man använder ett verktyg (microneedling penna) med 11 supersmå nålar i själva spetsen som kan anpassas av din professionella behandlare mellan 0,5 och 2,5 millimeter. "0,5 millimeter är den minsta längden som tränger in i stratumhinnan, eller det ytliga skiktet på huden. Microneedling fungerar som kollagen induktion eller kollagen induktionsterapi, vilket är ett annat namn för det. Behandlingen skapar mikropunkturer (små hål) från nålarna i huden. Din kropp behandlar ett litet sår på samma sätt som ett stort sår, och skickar fibroblaster för att skapa mer kollagen i det drabbade området. Vi lurar i grunden din hud i att tro att den har skadats, men som ett resultat förstärker vi huden och förbättrar texturen med denna proceduren. Behandlingen börjar med att först rengöra ansiktet, sedan appliceras ett tillväxtfaktor-serum genom en spruta överallt på huden. Behandlaren kommer att slussa in serumet med verktyget (pennan), applicera ett annat lager serum och sedan använda en mask över toppen för att försegla allting. Tänk på att detta inte är samma procedur som en "vampyr ansikts", som använder tillväxtfaktor från ditt eget blod , och rekommenderas för mycket avancerade tecken på åldrande.

Vem är behandlingen för?
Om du har tunn hud är du förmodligen en bra kandidat. Det är bra för akneärr och eftersom det inte använder värme och är helt mekaniskt är det säkert för alla hudfärger och typer. Behandlingen jämna ut huden och renar tilltäppta porer.

derma_pen_laderma_klinik_professional_dermaroller_kit
GÖR DET ONT?
Man använder en bedövningskräm för att bedöva huden ordentligt, detta så man kan gå så djupt som det behövs. Efteråt kan man förvänta sig att huden rodnar vilket ofta avtar efter 24-48 timmar. Du kan även initialt uppleva huden som torr och stram efter en behandling med microneedling och huden kan eventuellt fjälla något. Vid enstaka tillfällen kan en lättare blödning uppstå vilken kan leda till tunna små sårskorpor som du inte bör klia på eller riva av.

Vilka områden på kroppen kan behandlas? Microneedling är inte enbart för ansiktet. Behandlingen kan göras överallt där huden på kroppen behöver repareras, t.ex. bristningar på kroppen. I genomsnitt bör 4 till 6 sessioner göras.

Hur ofta får man upprepa behandlingen?
Om din hud är generellt i bra skick och du tar hand om den, kan du göra en microneedlebehandling var 3:e till 6:e månader, men någon med dramatiska akneärr ska planeras att göra behandlingen en gång per månad i 4 till 6 månader. Efter det kan du komma in en gång om året för en underhållsbehandling och när du känner att du behöver ge din hud en liten boost.

Vad ska jag göra efteråt?
Du måste undvika smink resten av dagen. Aktiva produkter som t.ex. retinol rekommenderas inte de nästkommande dagarna. Du kan använda dina krämer och vanliga makeup-procedur dagen efter.
ClinicKit_Prof_laderma_klinik_professional_dermaroller_kit

Kontakta kliniken för ytterligare råd eller boka en tid för en konsultation.

Upp till 50% rabatt!!

Varje månad har vi en mängd unika och mycket förmånliga erbjudanden på våra behandlingar. Missa inte våra erbjudanden som ger dig upp till 50% rabatt!

Läs mer