Botox


Botox kännetecknas av att vara lämplig för rynkor som orsakas av muskelsammandragning.

Botox är en injektionsbehandling som blockerar den nervsignal som gör att en muskel dras samman. Resultatet är att linjer och rynkor som skapats av att du till exempel kisat mot solen eller rynkat pannan, mjukas upp och blir mindre synliga.

Bland annat följande områden kan behandlas med Botox:
- Rynkor i pannan.
- Rynkor mellan ögonbrynen (bekymmersrynkor).
- Skrattrynkor runt ögonen.

Behandling med Botox tar oftas mindre än 10 minuter och du kommer att se effekten av den extremt aktiva och populära behandlingen under de nästkommande 3-6 månaderna.
På LaDerma anpassar vi behandlingen efter ditt ansikte och behov. Det är viktigt för oss att resultatet ger dig både ett levande och yngre utseende, medan du behåller dina naturliga ansiktsuttryck.

Botox Vistabel Malmö klinik LaDerma
Hur fungerar en Botoxbehandling
Botoxbehandlingen utförs genom att vår sjuksköterska eller läkare med en mycket fin nål injicerer små mängder Botox i de fina ansiktsmusklerna. Effekten sker långsamt och börjar ses efter 3-8 dagar och kommer sedan långsamt börja avta efter 3-6 månader. Behandlingen kan sedan upprepas. Om effekten inte är tillräcklig eller om det finns olämplig asymmetri, kan man göra en "touch up" efter 14 dagar.

Efter behandlingen
Efter behandling med Botox är det viktigt att det inte massera eller trycka på det behandlade området de första 4 timmarna, så att Botox inte sprids till andra muskler än de som är avsedda.

Biverkningar
Genom behandling med Botox kan det uppstå mindre övergående rodnad, svullnad, blåmärke och klåda i förhållande till injektionerna. Dessa gener kan vara enkelt rodnad ,svullnad, blåmärken och klåda. Andra biverkningar är sällsynta. Några upplever huvudvärk första par dagar och mycket sällan är sett korta, lätta influensaliknande symptom. Allvarliga allergiska reaktioner ses i ytterst sällsynta fall. Det finns inga långsiktiga biverkningar.

Effekt av behandlingen
Oftast får man en bra och tydlig minskning av de dynamiska linjerna. Effekterna kan variera från person till person. Några måste ha större mängder toxin än andra för att uppnå full effekt. Det finns också några människor som inte är mottagliga för behandling, förmodligen p.g.a. att de har antikroppar som neutraliserar den toxinets effekt.

Försiktighetsåtgärder
Behandling ges inte till gravida, ammande, vid känd allergi mot ingredienser i lösningen (botulinumtoxin, mänskliga albumet, laktos, natrium Succinat) eller om du har vissa sällsynta neuromuskulära sjukdomar (t.ex. Myasteni, Eaton Lambert sjukdom). Om du äter medicin av typen aminoglykosider, penicillamin, kinin eller kalciumblockerare kan effekterna av Botox förstärkas.
 
Kontakta kliniken för ytterligare råd eller boka en tid för en konsultation.

 

 

Upp till 50% rabatt!!

Varje månad har vi en mängd unika och mycket förmånliga erbjudanden på våra behandlingar. Missa inte våra erbjudanden som ger dig upp till 50% rabatt!

Läs mer